5/06/2013

Long time no see!

Yo!



Voi munakas sun kanssas bloggeri. Nämä kolme näköjään ovat ainoat kuvat jotka kelpaavat. Joopa joo.


Elämä alkaa voittaa kuulkaas. Nyt on puhelin korjattu, kesäsuunnitelmat karsiutuneet kahteen (joskin hivenen epävalmiiseen) vaihtoehtoon, ja muutenkin asiat alkavat selvitä. Ja kesä lähestyä. Tänään oli varmaan vuoden lämpimin päivä mutta olen aika tiivisti ollut sisätiloissa hohoo. Kävin aamulla Morrisonissa sushitarveostoaikein, mutta heilläpä ei ollut riisiä. No, reippaana tyttönä päräytin sitten Sainsburysiin mutta heidän valikomistaan uupui matot. Hivenen ärsyyntyneenä ostin kuitenkin kiskontahintaisen starter-kitin ja ihan maistuvia niistä tuli. Tiedätte sen tunteen kun johonkin asennoitunut niin se on sitten tapahduttava? Juurikin näin. 

Aamuisen kauppaseikkailun jälkeen olen tosiaan ollut vaan sisällä. En todella muista koska olisin ollut tälleen kotona vaan viimeksi. En öö koskaan? Eikun sillon oliko se helmikuussa kun koin jonkun ihme 24h-flunssan enkä päässyt sängystä ylös. Mutta oikein virkistävää. Olen toki vähän raapustellut esseetä että ei nyt sentään ihan haahuiluksi mennyt koko päivä. Niin ja olen siis ollut vapaalla töistä hela dagen kun tänään on bank holiday aka kansallinen vapaapäivä. Ja huomenna ei luentoja, pelkkä tapaaminen luennoitsijan kanssa iltapäivällä, ihme rentoilua tämä elämä! 

Enpä ole kerennyt kertoa muuten siitä puhelimenkorjausoperaatiosta. Tosiaan apple-tohtorit totesivat LCD-skriinin olevan rikki, mutta eivät suostuneet korjaamaan (long story blahblah) joten painelin laaja-alaisten googlauksien jälkeen Essexiin saakka luotettavan tuntuiseen ja mikä tärkeintä edulliseen liikkeeseen. Ilmoitin asiani ja sanoivat tutkivansa ja kehottivat palaamaan puolen tunteroisen kuluttua. Näin tehtiin. Palattuani nään beibini leikkauspöydällä selkäpuoli auki ja myyjäsetä kertoo takavalon (tai joku mikälie) olevan myös kaputt, ja korjausoperaatio tulisi kustantamaan kauhistuttavat £100 sen £40 sijaan, mikä olisi pelkän näytön fiksauksen hinta. Minä köyhänä opiskelijana sanoin nej tack kun voisin halutessani saada korjaukset ilmaiseksi erään firman kautta, siinä vaan kestäisi jonkun aikaa. Setä sitten totesi että voih kun me ollaan jo tehty se homma. Minä sitten intän että en kyllä antanut lupaa mihinkään tälläiseen joten pistäkääpäs luuri alkuperäiskuntoon ja jätetään korjaukset tekemättä. Kovin tuskastunut myyjäsetä sitten alkoi neuvoitella hinnasta, ja pääsimme kuin pääsimmekin kumpaakin osapuolta (noh, lähinnä meikkistä) tyydyttävään lopputulokseen; saisin koko homman sillä alkuperäisellä £40 minkä olin valmis maksamaan. Score! 

Ja jatkoa seuraa: kävin lauantaina värjäämässä tyvikasvuni. Tässä maassa joutuu yleensä maksamaan föönauksesta erikseen, ja sen hinta helposti tuplaa värjäyksen. Menin hyvänoloiseen paikkaan Chancery Lanella, jossa tyven saisi piiloon kohtuullisella £35:lla. Sen maksaisin kyllä. No, siinä kun olin lähes jo takkia ottamassa pois  niin kävi ilmi että blow dry tosiaan kustantaa sen £30 mikä olisi budjetilleni aivan liikaa. Vähän taas neuvotteluja, ja kappas sain kuivauksen ilmaiseksi ja vielä -15% opiskelija-alea! Not bad huh? Jos joku siis on vaikkapa autokaupoille tms menossa, niin kannattaa ottaa meitsi mukaan jos haluaa selvitä vähän halvemmalla ;)


Taidan lähteä vielä lenkille että on edes jotain järkevää tehnyt. Eilen muuten pelasin tennistä ensimmäisen kerran sitten syyskuun!





xxx

2 kommenttia :

  1. Kadehdin sun kaupantekotaitoja! Mä oon ihan hiirulainen tinkaamisen ja palvelun vaatimisen suhteen :D Suuntautuuko sun kesäsuunnitelmat tännepäin jossain vaiheessa? :)

    VastaaPoista
  2. Hehheh, siinä vaiheessa kun on tarpeeksi köyhä niin kummasti motivoituu tohon vääntämiseen. Toinen vaihtoehto suunnitelmistani kyllä, katsotaan katsotaan ;)

    VastaaPoista