2/20/2013

11+11= too much information

Kun haastettiin niin minähän vastaan! Annikan blogista tämän siis bongasin. Tekstin seassa vilahtelee kolme täysin yhteenkuulumatonta kuvaa. randomness^1000


Eka näitä totuuksia:

1. En osaa viheltää, en napsuttaa sormia, tehdä purkkapalloa. En myöskään osaa heittää kärrynpyörää, seistä käsillä tai ylipäätään tehdä mitään mikä vaatii kaikkien neljän raajan yhtäaikaista koordinoimista. Mutta saan kielen nenään, ähhähhäh.

2. Purkkapallosta tuli mieleen, että _vihaan_ sitä ääntä, kun purkkapallo poksahtaa. Se on jotain niin hermoja raastavaa. Varma tapa ärsyttää meikäläistä.

3. Muistini on lähes yhtä terävä kuin jo dementoituneen pappani. Muutenkin olen vähän höperö, olen esimerkiksi lähtenyt kotoa eripari kengissä ja huomannut tämän vasta hyvän tovin jälkeen.

4. En seuraa uutisia. Nettiselaimeni yläpalkissa on suora linkki hesarin Fingerpori-sivulle, mitä muuta sitä tarvitsee. Sitä paitsi mikä juttu se on että saa lukea vain viisi maksutonta artikkelia? Onneksi on facebook, jos jotain maailmaamullistavaa tapahtuu niin sieltä sen kuulee. 

Gotta clean that mirror. Ja muutenkin siivota, äiti tulee ensi viikolla hui!


5. Lempikirjani on maailmankartasto, ja ainakin joskus kykenin nimeämään n.180 valtiota, nyt en ole hetkeen testannut. Lippujakin ja pääkaupunkeja tiedän useamman kymmenen, mutta sillä saralla on kyvyt kohtalaisen ruosteessa. Sain joskus ehkä 6-vuotiaana karttakirjan joululahjaksi ja aijai, sitä luettiin.

6. Perusilmeeni on ilmeisesti hyvin masentuneen näköinen, ja sain jopa huolestuneen viestin lukiossa ryhmänohjaajaltani että tulisinko juttusille. Hyvä siinä selittää, että kiitos huolenpidosta mutta tää on vaan mun naama...

7. Kykenen kuluttamaan massiivisia määriä ruokia ilman dramaattista painonnousua. Köksän opettajani totesi joskus, että ahaa jos Aino ei enää ota lisää niin taidetaan olla valmiita. Hyvä ruokahalu on parempi kuin ei sellaista ollenkaan?

8. Ja nyt kun päästiin näiden koulumuisteloiden makuun, niin shokeeraanpa teitä ja paljastan äidinkielen olleen aina vahvin aineeni. Yksi niistä harvoista kympeistä todistustani koristamassa. Taitaa ainakin pilkku- ja yhdyssanasäännöt vähän jääneen jo unholaan... Toisaalta, taitoni ovat olleet enemmän siellä kirjallisuuden ja analysoinnin puolella, ei niinkään kieliopin. Ja ei sitä edes yläasteen jälkeen opetettu!

9. En ole nähnyt yhtäkään Twilightia, Taru Sormusten Herraa tai edes Avataria. Pottereita olen nähnyt ehkä kaksi (?). Sen sijaan olen nähnyt kaikki High School Musicalit vaikka kuinka monesti, ja omistan Olsen Twins-DVD-boksin. Kai tätä pitäisi hävetä mutta en osaa. Tiedän mistä genreistä tykkään ja mistä en niin miksi haaskaisin kallista aikaani katsoakseni jotain, mistä en kuitenkaan tykkäisi?

10. Kuulun sotilaskotiyhdistykseen. Ei siitä sen enempää.

11. Pystyn halutessani puhumaan todella nopeasti. Ala-asteen ääneenlukunopeustesteissä olin aina ykkönen (ja vaatimaton), mutta valitettavasti tämä kyky on välillä ongelmallinen varsinkin vieraita kieliä puhuttaessa; täytyy tietoisesti hidastaa tahtia, että ehtii keskittyä lausumiseenkiin. Ongelmia tulee myös keskittymistä vaativaa tekstiä luettaessa. Painelen menemään niin kovaa vauhtia, että en muista mitä olen lukenut. 


Viikonlopun kynnet
Ja vastauksia:


1. Inhokkisi ruoka-aineksista?
- Suurin osa kaloista+kaikki muu mikä tulee vesistöistä. Aurinkokuivatut tomaatit. Aurajuusto, feta, suurin osa muista juustoista. Periaatteessa kaikki mitä normaali viisivuotias inhoaa.

2. Kuinka usein käyt/käytkö elokuvissa?
- Satunnaisesti. Viime vuonna ehkä viidesti? Kuudesti? Ei sillä etten tykkäisi, mutta leffan täytyy vaikuttaa aikamoisen hyvältä että uhraisin siihen pennosiani. Usein tulee petyttyä, Bondi taisi olla ainut hintansa väärti viime vuonna.

3. Mitä sinulle uutta harrastusta haluaisit ehdottomasti kokeilla?
- Soutua. Jos vaan olisi aikaa, niin liittyisin koulun rowing clubiin. Niillä tosin on jostain täysin käsittämättömästä syystä harjoitukset aina lauantai- ja sunnuntaiaamuisin alkaen 8am. Kuka haluaa sitoutua tuollaiseen aikatauluun? Jotenkin olen myös koko elämäni onnistunut välttämään squashia vaikka tennispalloa läiskin seitsemän vuotta, sitä pitäisi päästä testaamaan. 

4. Jos sinun pitäisi osallistua johonkin tosi-tv-ohjelmaan, mihin formaattiin ilmoittautuisit mukaan?
- Amazing Race, ehdottomasti! Iida mennään mennään jooko jos joskus tulee suomalainen versio? Tai ees UK. Ois kanssa kiva päästä Muodin Huipulle:en, mutta enhän mä mitään osaisi... Miksei ole olemassa "America's Next Top Anthropologist"-ohjelmaa, sinne voisin kanssa mennä. Hei siinähän oli idea. Ei saa varastaa, mä rupean takomaan tolla rahaa! Vapise Tyra.

5. Mikä oli lapsuuden haaveammattisi?
- Mäkihyppääjä.

Surkea kuva mutta tällänen löytyi yhdestä puistosta!


6. Tiedätkö jo, miten haluaisit nimetä mahdolliset tulevat lapsesi (tai vaikka kissasi, jos et halua lapsia)?
- Kyllä ja en. Nimiä on muutama, mutta se riippuu onnekkaan isän sukunimestä. Omani ei siirry jälkikasvulleni; vaikka se ihan jees onkin, se on turhan suomalainen (paitsi jos jostain syystä vaihtoehtoinen sukunimi on vielä vaikeampi). Joka tapauksessa, nimet tulevat olemaan kansainvälisiä, jotka toimivat ainakin suomeksi ja englanniksi. Lapsiparasta ei tule mitään Beyonce Virtasta. (toim.huom. ei ole sukunimeni)

7. Jos saisit valita vapaasti, missä haluaisit asua ja miksi?
- No siis. Koska olen sinkku aka ei minkäänlaista palloa jalassa, koen, että saan valita vapaasti missä asua ihan jo tällä hetkellä. Ja valitsen Lontoon. Mutta jos Lontoon sisällä saisi valita, niin olen katsellut paria aika jees-oloista kämppää tossa Regent's Parkin pohjoispuolella. Ja sitten kun selvitän Jude Law'n osoitteen niin voisin myös muuttaa siihen naapuriin. Ja tarjota lastenvahtipalveluitani. Onkohan Ryan Goslingilla kämppää Lontoossa? Mikäli Lontoon jätän joku päivä, niin voisin löytää itseni esimerkiksi Vancouverista tai Torontosta, molemmat ihania kaupunkeja. En hingu minnekkään ikikesään, koska en voi sietää kuumuutta vaan heittäydyn aivan sietämättömäksi. Perheen perustamista varten tosin saatan muuttaa takaisin Suomeen. Paitsi Harryllä taitaa olla aika paljon noita virkavelvotteita tällä saarella, pystyisiköhän ne hoitamaan skypellä?

8. Ystävystytkö helposti uusien ihmisten kanssa?
- En. Olen surkea small talkkaaja, vaikka tähän on kyllä tullut parannusta. Ja Lontoo karsii turhan ujouden pois, kuten myös kielitaidon paraneminen. Mutta en ole varsinaisesti sellainen kaikkien kaveri. Kaksin olen puheliaampi kuin suuressa ryhmässä, ja kaihdan tilanteita, joissa en tunne kuin maksimissaan yhden ihmisen. Ehkä vaikeimmaksi koen löytää ystäviä, jotka jakavat omalaatuisen huumorintajuni. Tämä on nimittäin minulle tärkeää. Tykkään nauraa ja heittää huonoa läppää. Siis kaikkihan tykkää joo, mutta kuitenkin. Varsinkin alussa kun tänne muutin ja kielitaitoni ei ollut sieltä parhaasta päästä, olin suurissa vaikeuksissa kun vitsini eivät taipuneetkaan englanniksi :D Siinä oli kuulkaa monia kiusallisia tilanteita.

9. Lempieläin?
- Hello Kitty

10. Lempinumerosi?
- 3.

11. Oletko koukussa johonkin?
- Tätä piti miettiä pitkään ja hartaasti mutta en keksi mitään. Olen parantumaton pullahiiri, mutta sillä saralla kohtalaisen kaikkiruokainen. Olen kahvin satunnaiskuluttaja ja Temple Runin kohtuukäyttäjä. Mihinköhän kaikkeen sitä edes voisi olla koukussa? Jos miettii siltä kantilta, että mitä ilman ei voisi elää, niin kyllä tätä läppäriä tulisi aika nopeasti ikävä. Mutta eihän sitä nyt herran tähden voi olla tietokoneeseen koukussa.



xxx

4 kommenttia :

  1. Kiva kun otit haasteen vastaan! :D

    VastaaPoista
  2. Jees, tätä oli hauska tehdä! :)

    VastaaPoista
  3. huomasin kans ton saman kiusallisen fiiliksen kun ei ne vitsit taivukkaan ihan samalla tavalla englanniks.. kaikkeen tottuu, tavallaan, mut ei englantilaisten kanssa jutteleminen ja normaali kanssakäyminen oo ihan samanlaista kun suomalaisten ja usein tulee vähän väärin ymmäretyks. tai ainakin mut tulkitaan aika usein vaan asennevammaseks ja negatiiviseks :-D

    ps. jee kiva blogi, aina hauska lukee muitten täälläpäin asuvien juttuja!

    VastaaPoista
  4. Niinpä, mutta onneksi tavallaan vähän helpottaa se, että en oikeastaan edes tunne brittejä, vaan suurin osa kavereistani on kanssa englantia toisena kielenä puhuvia. Ei ole yksin niitten mokiensa kanssa.

    Tackar tackar, niin munkin mielestä! :)

    VastaaPoista