12/21/2013

Made it!



No nyt ollaan kotona. Käytiin eilen vaimokkeen kanssa "pyörähtämässä" kotipitäjän yökosmoksessa, ja taidettiin nostaa paikallisen juomalan keski-ikää muutamalla vuodella. Onpahan sekin taas hetkeksi nähty, taidetaan uutta vuotta suunnata juhlimaan tuonne 70 kilometriä etelämpään. Järkytin yhden vauvan kun totesin, että kyllä, olen vanhempaa ikäluokkaa kuin -95. Toista vauvaa koitin laittaa nukkumaan mutta huonolla menestyksellä. Itse ummistin silmäni kellonaikaan, joka toisille on yö, toisille aamu. Täällä on muuten kovin pimeä. Torstaina kun silmäni avasin ensimmäistä kertaa tässä maassa, katsahdin ikkunasta ulos ja päättelin pimeyden määrästä, että yöhän nyt vielä on. Tarkastin kuitenkin, että montakohan kellonympärystä tässä kannattaa vielä uinua vain huomatakseni viisareiden näyttävän 9.30. Aurinko, ihanko joka vuosi katoat näin?


Matka Lontoosta kulki Luvatun maan läpi, eli välilasku oli Oslossa. Oli kuulkaas aika hilkulla etten jäänyt sinne. Jos en ole vielä tehnyt selväksi, niin jumaloin norjalaisia miehiä. Olen sulaa vahaa, jos passissa lukee kansalaisuuden kohdalla tuo viikinkien valtakunta. Voinen paljastaa, että yhtä aiemmin mainituista maisteriohjelmista olen tiiraillut juuri tuolla Luvatun maan yliopistossa, ja pro-con-lista saa aika monta plussaa maan urostarjonnasta. Ei sillä että oikeasti tekisin jonkun näin suuren elämänpäätöksen jonkin noinkin älyttömän syyn takia. Siis en ihan varmasti tekisi.


Kävinpä tässä muuten männäpäivänä senioripiirissä. Ihan tutkimuksen puitteissa siis, vaikka vitsailinkin että teen vain perusteellista pohjatutkimusta omaa mummo-aikaani varten. Tunsin oloni niin kovin nuoreksi. Toiset muistelivat "sitä paloa King's Crossilla" mistä on vierähtänyt jo muutama vuosikymmen; eipä ollut jäänyt unholaan Kennedyn puheetkaan, joista moni on päässyt nauttimaan aikalaisena. Tutkija oli aika hiljaista tyttöä, mitäpä minä mistään tietäisin. Kuuntelin kuitenkin tarkoin korvin elämänohjeita. Ikäkriisi, arvoisat tytöt ja pojat, ei iske vielä kuudessakympissä, vaan se koittaa vasta seitsemänkympin hujakoilla. Nähtävästi ei kannata ottaa suomalaista miestä. Paras ohje kuitenkin oli seuraava: älä murehdi sitä kuinka vanha olet tänään. Huomenna olet nimittäin vanhempi.












xxx

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti