3/26/2014

Photoshop is not my kind of shop


Kyllä, se on screenshotti snapchatistä. Mulla oli suuria haaveita, että jotenkin photoshoppaisin (ei vitsit mitä kamalia finglish-sanoja! otetaanpa uudestaan). Kyllä, se on kuvankaappaus snapchat-sovelluksesta. Mulla oli suuria haaveita, että jollain kuvanmuokkausohjelmalla poistaisin tuon kauniin "kolme sekuntia jäljellä"-palluranpuolikkaan, mutta sitten muistin että ai niin, en osaa käyttää mitään kuvanmuokkausohjelmaa. Picasa löytyy, Gimpkin oli ennen mutta jostain syystä en ole saanut sitä tähän mäkille ladattua. Ja sillä Picasalla ei ainakaan meikäläisen käsittelytaidoilla poisteta kyllä yhtään mitään paitsi itsetunnon rippeet. En ole siis mikään ATK-jumala (tai varsinaisesti mikään muukaan henkiolento, en edes joulupukki :( ) enkä sellaiseksi haaveilekkaan, mutta olisi kiva osata jotain vastaavia peruskikkoja. Vertani on kiehauttanut tässä maailmassa myös aina yhtä rakastettava powerpoint, joita antropologit käyttävät verrattain harvoin (keskimäärin kerran lukuvuodessa). Miksi se typerä ohjelma ei vaan tee niin kuin minä sanon? En halua että se nuoli on tossa vaan haluan että se on kaksi senttiä ylempänä. Ja haluan että se lipuu paikalle vasta kun minä painan nappia ja sälekaihdin-efekti saa puskea päälle. Ja aivan sama onko teema "utuinen aamunkajon hämärä pilkahdus" vai mitä niitä nyt onkaan, jos haluan että se nuoli on musta niin pitääkö värittää siihen näyttöön vai eikö sana kuulu? On olemassa syy ja toinenkin miksi en markkinoi itseäni CV:ssäni varustetuksi "kiitettävillä ATK-kyvyillä". Vai lasketaanko se, että osaa ottaa sen kuvankaappauksen puhelimen lisäksi tietokoneella? Tosin erittäin syväulotteisten googlauksien jälkeen osaan myös vähän fiksailla tätä bloggerin HTML-koodia. Wau. Kymmenen pistettä ja nörttimerkki. 

2 kommenttia :

  1. Hei mäkään en ole mikään kuvanmuokkausvelho, mutta Picasan korjaus-toiminto on aika kätevä! Sillä voi aikansa joutua häivyttelemään, mutta kärsivällisyys palkitaan :D Kantsii kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh kiitos vinkistä, riennänkin heti kokeilemaan! Oon vaan niin laiska perehtymään mihinkään tietotekniseen asiaan, jos sitä ei kirjaimellisesti kädestä pitäen näytetä niin kynnys on kova :D

      Poista